„Блага вест я нарекох аз в своя живот. И тя радваше очите ми подобно на бяла лилия, сред поле през май, покрито с цветя, подобна на една лилия, от която не е по-бял снега, по-висока от другите, но навела своята ароматна главица. Тя радваше очите ми – и опияняваше душата ми”- Така Яворов описва Мина Тодорова, прототипа на Мина в иконичното произведение „В полите на Витоша“. Спектакълът, дело на режисьора Красимир Спасов, ще бъде представен на 30 януари на сцената на ДТ „Адриана Будевска“.

Продукцията е на Театър “Българска армия” и отбелязва стогодишнината от смъртта на поета. В новия прочит на иконичното му произведение участват актьорите Веселин Анчев, Радина Кърджилова, Иван Радоев, Стефка Янорова, Тигран Торосян, Явор Бахаров, Гергана Плетньова, Стойко Пеев, Луизабел Николова, Асен Кобиларов, Калин Иванов. Сценографията е поверена на Нина Пашова.

”В полите на Витоша” разказва за Мила и любовта й към умния политик Христофоров. Семейството й е против тази връзка и иска да я омъжи за глуповатия й втори братовчед д-р Чипиловски… Развръзката е трагична като живота на самия автор.

Постановката гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт ателие”. Билети – на „Часовника“. Повече информация- тел. 0894/898-098.