Незабравим и емоционален ще бъде тазгодишният концерт на Никулден, който по традиция ще започне в 17.30 часа на площад "Тройката" около елхата. В него ще участват едни от най-обичаните и популярни бургаски имена, които ще изпълнят вечните хитове на България, написани от доайена на нашата популярна музика - големия български композитор и именит бургазлия Тончо Русев.

Гергана Великова, Марияна Добрева, Георги Дюлгеров, Георги Милтиядов, вокална група "Фортисимо" с диригент Милена Добрева и неповторимата Силвия Кацарова ще излязат на сцената, за да изпълнят песни като "Нощ над града", "Зимна ваканция", "Може би", "Някога, но не сега", "Обещай ми любов", "Топъл дъжд", "Ако те погаля" и много други.

Текстовете на голяма част от златните хитове, които ще прозвучат в големия никулденски концерт, са написани от друг именит бургазлия - поета Ваньо Вълчев, който в 18.00 часа заедно с кмета Димитър Николов и децата от "Фортисимо" ще включат празничните лампички на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на града.

Незабравимата атмосфера на празничния концерт ще бъде допълнена от впечатляващ визуален и мултимедиен спектакъл. Вълнуващи кадри от сценичните LED екрани ще пренесат бургазлии назад през годините с кулминационни моменти от никулденската нощ.

За празничното настроение ще допринесат още музикантите Вяра Алексиева /виолончело/ и Елена Клеппе /цигулка/, танцьорите от фолклорен танцов ансамбъл "Никола Гинов" с художествен ръководител Димитър Гинов, клуб по спортни танци "Бургас 1975", танцов клуб "Фрея" с ръководител Диляна Бахматова, балет "Estrella" с ръководител Олга Димитрова, танцово "Студио 29" с ръководител Владимир Грудев, спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец" - Бургас и клуб по спортна акробатика "Нефтохимик 2011".