Най-новите заглавия в японското кино, базирани на известните японски комикси манга, ще зарадват българската публика тази събота, 9 ноември. Панорамата на японското кино в Бургас е част от Дните на японската култура в България. Ежегодно в рамките на фестивала филмите, които се излъчват, са специално подбрани от фонда на филмотеката на Японската фондация. Тази година в Бургас ще има 2 прожекции - "Битката на Тейичи" и "Инуяшики". Събитията се организират със съдействието на Община Бургас и Японската фондация.

Програмата в Бургас ще предложи на зрителите филмите "Битката на Тейичи" и "Инуяшики". Първият филм - "Битката на Тейичи" разказва за битката за председател на ученическия съвет в най-елитната гимназия "Кайтей". Амбициозният ученик Тейичи Акаба е решен да спечели поста каквото и да му струва. Тейичи е мотивиран, но по пътя си среща множество съперници и предизвикателства. "Инуяшики" пък разкрива историята на стареца Инуяшики, който е изправен пред тежка диагноза и няколко оставащи месеца живот. Когато един ден инцидент превръща Инуяшики в машина със свръхчовешки сили, не е засегнат само той, но и ученикът Шишигами, който обаче използва придобитите си сили за разруха и унищожение. Въпросът е дали старият Инуяшики ще успее да спаси света със силите си или ще бъде твърде късно.

30-те юбилейни Дни на японската култура в България се организират от Посолството на Япония в България и с подкрепата на Клуба "Приятели на Япония в Република България - Нихон Томоно Кай" в парньорство с Община Бургас.

Програма:

Бургас - 9 ноември (събота), Културен център "Морско казино"

Битката на Тейичи - 15:00 часа, зала "Георги Баев", ет 0
Инуяшики - 17:15 часа, зала "Георги Баев", ет 0

за Дните на японската култура в България

Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За тридесета поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

Повече информация за програмата на Дните на японската култура 2019 може да намерите на: https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture/