Нейно Превъзходителство Латифа Беназа, посланик на Алжирската Демократична и Народна Република в Република България, пристига в Бургас, за открие лично интригуващата изложба "Алжир -по стъпките на римляните". Събитието е на 04-ти ноември /понеделник/ от 18.00 часа в зала "Георги Баев"на Културния център.

Фото изложбата е дело на популярния холандски фотограф Марсел Фенс и включва 32 фотографии на римски обекти от различните райони на най - голямата страна, разположена на Средиземно море - Алжир.

Популярният автор е пропътувал около 6000 км, посетил е 36 места и е направил повече от 1400 снимки на римски останки в градовете Типаза, Шершел, Бежайа, Джамила, Тимгад, Тебеса, Гелма, Константин, Алжир и др.

Римляните са обитавали в продължение на почти 4 века днешните земи на Алжир, между 100-та и 450-та година от новата ера и са оставили значими следи и цели градове, отразяващи този период от историята.

Холандският фотограф Марсел Фенс, живеещ в България, осъществява пътуване из Алжир през октомври 2018 г., с подкрепата на Посолството на Алжир в София и на Алжирското министерство на културата.

Експозицията в Бургас се осъществява в партньорство с Община Бургас, входът е свободен. Изложбата ще гостува до 13 ноември.