Гарард Конли е днешният гост на кино-литературният фестивал CineLibri. Той ще представи книгата си "Заличено момче" и едноименния филм, създаден по дебютната му творба.

Срещата с американския писател започва в 18:30 часа в Експоцентър "Флора" - Бургас.

Великолепно написана и шокираща, дебютната книга на Конли "Заличено момче" проследява пътуването на млад мъж към истинската му самоличност, търпеливото и великодушно преодоляване на травмата и срама, подклаждани от неговото фанатично и тесногръдо обкръжение. Фактологично прецизните описания на вбесяващо нелепата терапия се редуват с лирични абзаци и размисли за любовта и природата на сексуалността.

От най-интимните до най-наситено политическите и социалните си послания мемоарът "Заличено момче" на Гарард Конли е интелигентна, значима и трогателно искрена книга.

Вече е и във филмова версия под режисурата на Джоуел Еджертън и великолепен актьорски състав в главните роли - Никол Кидман, Ръсел Кроу и Лукас Хеджис.

Гарард Конли (р. 1984 г.) е американски писател и ЛГБТ активист. Най-известното му произведение, мемоарът "Заличено момче", е преведен на повече от десет езика и е филмиран с огромен успех. Конли е автор на подкаста UnErased, в чиито четири епизода с помощта на многобройни интервюта и архивни материали изследва историята на конверсионната терапия в Америка. Негови произведения са публикувани във в. "Ню Йорк Таймс", сп. "Тайм", на уебсайта "Хъфингтън Поуст", сп. "Вирджиния Куотърли Ривю" и др. През 2016 г. Конли е преподавател по английски език в Американския колеж в София. Живее в Ню Йорк със съпруга си и в момента работи над първия си роман.