Фолклорните състави към читалище „Просвета 1027“ в Камено завършват уникално лято. Равносметката в края на сезона им дава повод за изключителна гордост, след като се представиха успешно на редица конкурси.

Вижте наградите им:

НАЦИОНАЛНИ ФОЛКЛОРНИ ПРАЗНИЦИ

„ПРИМОРСКА ПЕРЛА“

V-то юбилейно издание 6-7 септември 2019 год.

ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ КОНКУРС

НАГРАДИ:

1-во място - плакет с медал и парична премия за високо художествено изпълнение на Представителен фолклорен танцов ансамбъл с Худ . ръководител Димитринка Бакалова.

„ГРАНД ФОЛК ПРИ“ плакет с медал и парична премия високо художествено на Представителен ансамбъл за автентичен фолклор с Худ . ръководител Димитринка Бакалова.

„ФОЛКЛОРЕН ЗАВЕТ“ плакет с медал и парична премия за Детска танцова школа с Худ . ръководител Димитринка Бакалова.

КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА НАРОДНИ ПЕСНИ

ЛАУРЕАТ плакет с медал и парична премия за високо художествено изпълнение на Представителен ансамбъл за автентичен фолклор с Худ . ръководител Димитринка Бакалова.

Диплом и плакет с медал е удостоен Битовия оркестър към НЧ „Просвета-1927“ гр.Камено

Специална награда от художествения съвет на НФП „Приморска перла“ СТАТУЕТКА за изключителни заслуги в съхранението и разпространението на българския фолклор получи Худ. ръководител на трите формации Димитринка Бакалова.

ФОЛКЛОРНИ ПРАЗНИЦИ „СЛАВЕЕВИ НОЩИ“ 2019 гр. Айтос

Журито присъди наградата на семейство Кутеви на Представителен ансамбъл за автентичен фолклор с Худ . ръководител Димитринка Бакалова.

1- во място на Представителен фолклорен танцов ансамбъл с Худ . ръководител Димитринка Бакалова.

1 – място на Детска танцова школа с Худ . ръководител Димитринка Бакалова.

За заслужените награди Кмета на Община Камено г-н Жельо Вардунски поздрави всички изпълнители и организира коктейл по този повод.