Спомен за морето и чехкините в новата книга на барда Ивайло Диманов

img

Ти помниш ли морето и чехкините

И онзи див копнеж по Керуак и Пърпъл

Китара, огън на брега, греховна страст и крадени смокини

Любовен стих, поел на път, шише от бърбън

Потънаха безчет гемии и години

Сега брегът прилича на пустиня

Но залезът е все така красив и неразумен

Вълните жадни за грях, отново ме викат да ида

А всички влюбени жени, които съм загубил

Отплуват с параход към Атлантида

С тези великолепни строфи Ивайло Диманов, журналист по професия, мечтател по призвание, бард, а от скоро и съдържател на „реновирана“ къчма в София, се обърна към ценителите на писаното слово, които пристигнаха в зала „Петя Дубарова“ на Морското казино в Бургас за представянето на най-новата му книга "Концерт за славей и валдхорна".

Тя съдържа 56 стихотворения, писани от твореца през последните две години. Рециталът се редуваше с едни от най-хубавите песни, писани от самия Диманов- „Наздраве, самота“, „Райският залив“ и пр.,

„Бургас е известен като град на пищещите хора. За съжаление, все по-малко са тези, които четат. Такива са световните тенденции. И както е казал поетът: Народът не ще строфи, а картофи...“, отбеляза Диманов на

Ивайло Диманов е журналист, отдал повече от 40 години от живота си на тази професия. Пише поезия, разкази, театрална критика. Превеждан е на английски, френски, италиански, сръбски, украински, турски, шведски и руски.

Носител е на множество литературни отличия, сред които награда за поезия "Димчо Дебелянов", Яворовата награда "В полите на Витоша", Националното литературно отличие "Николай Хайтов", наградата "Джагаров" и други.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас