Световноизвестният Кубански казашки хор- най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия идва в Бургас. Събитието е на 21 юни т.г., съобщиха от Общината. Това е първото турне на ансамбъла в България. То ще премине и през страната.

Хорът е основан преди 207 години в Екатеринодар - днешният Краснодар, с когото Бургас е побратимен. Ансамбълът пази, развива и пренася през вековете богатите певчески и танцови традиции на Кубанския край. В репертоара му се съхраняват над 4000 произведения от различни епохи. Повечето от текстовете са за себеотрицанието и жертвоготовността на казака, за връзката на воина с верния му кон, за любовта към родината. Изпълненията на хора са грандиозни, емоционални и въодушевяващи.

В състава на ансамбъла са над 100 души - певци, танцьори и музиканти. Художествен ръководител и главен диригент на хора е народният артист на Русия, Украйна, републиките Абхазия, Адигея и Карачево-Черкезия - проф. Виктор Захарченко.

За концертите пред българската публика ще дойде пълният състав от певци, музиканти, танцьори и всички солисти. Избрана е програма "Най-доброто за 200 години". Сред песните са любимите "Любо братцы, любо", "Ты прости меня, родная", "Когда мы были на войне", "Распрегайте, хлопцы, кони" и други емблематични казашки песни.

Билетите ще бъдат пуснати в билетните каси на залите в градовете, през които ще мине турнето, както и в мрежата на www.eventim.bg.