„Созопол е град, достоен за цял един живот на художник. Не случайно реших именно тук да представя всички тези картини на куп, защото мисля че созополската публика е достойна да преживее тази емоция. Хората наистина живеят с духа на изкуството и от тях съм черпила много вдъхновение.. Силата и магията на Созопол е толкова голяма, толкова силно взима връх в мен, че продължавам в спомените си дори да рисувам родния си град, независимо в коя точка на света съм“- С тези думи художничката Ангелина Недин откри ретроспективната изложба в Созопол.

Салонът на читалище "Отец Паисий" в града се оказа тесен за всички желаещи да видят 1500-те платна, носещи духа на хармонията и емоциите, вдъхновени от красотата на стария град.

Събитието уважиха приятели и близки, ценители на изкуството и красотата, както и меценати, които имат своя сбирка с произведения на Ангелина Недин. Експозицията ще остане отворена за посетители до 28 декември.

Авторката получи специален подарък от Руси Куртлаков - луксозен календар за 2019 г., чиято корица краси картина на Ангелина Недин.

Художничката е категорична, че човек, който се е посветил на изкуството - създава цял живот. Самата тя рисува от съвсем малка дори, когато за да не твори върху стените в къщи, трябвало да рисува само с един единствен флумастер.