150 платна на Ангелина Недин в „20 години по-късно“

Ретроспективната изложба на художника Ангелина Недин ще бъде представена за първи път във фоайето на читалище „Отец Паисий” в Созопол. Денят е 7 декември, а началото - 18.00 часа.

Темата е „20 години по-късно“. Това е времето, минало от първата й самостоятелна изложба в родния Созопол до днес.

Над 150 уникални платна ще могат да бъдат видени на едно място. Част от тях авторката ще покаже за първи път пред публика. Други нейни картини, които ще бъдат представени, са част от колекциите на видни меценати.

В експозицията ще присъстват и произведения, които авторката никога не би продала. Известната не само в България, но и в чужбина, художничка е категорична, че човек, който се е посветил на изкуството - създава цял живот. Лично тя рисува от съвсем малка дори, когато за да не твори върху стените в къщи е трябвало да рисува само с един единствен флумастер.

Хиляди нюанси и емоции на различните творчески периоди, през които Ангелина Недин е рисувала ще осветят с красотата си читалището.

Изложбата ще е при вход свободен, а авторката кани всички, които обичат изкуството, природата и цвета на живота да станат част от събитието.

Ангелина Недин е родена, живее и твори в Созопол. Завършва средно образование в художествена паралелка на училище “Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас. През 1998 се дипломира като магистър по живопис в Националната Художествена Академия “Николай Павлович” - София в ателието на проф. Валентин Колев и проф. Божидар Бояджиев.

От тогава до днес авторката вече има зад гърба си близо 30 общи изложби с едни от най-популярните имена в изобразителното изкуство от страната и чужбина. Представяла е свои творби в международни форуми в Париж, Прага, Фамагуста в Кипър и турските Шаркьой, Картал, Болу.Близо 20 са самостоятелните й изложби, а също толкова са и пленерите, в които е участвала. Участвала е в общи студентски изложби и конкурси, и благотворителни инициативи. Вижте повече на:

https://web.facebook.com/Art-Gallery-Nedin-1643710439207260/

www.bourgas.org/anedin,

http://www.artmajeur.com/nedin

www.myportet.com

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас