Националният Фолклорен конкурс „Созополска дъга“ ще се проведе за четвърти път и се посвещава на Деня на християнското семейство и християнската младеж. Фестивалът ще даде сцена на най-добрите изпълнители на фолклорна музика. Созоплската публика ще види индивидуални изпълнители и танцови състави.

Конкурсът ще се проведе на 16,17 и 18 наември в Народно Читалище“ Отец Паисий 1896“. През тази година събитието привлече рекорден брай участници в различни възрастови групи и категории от самодейци от читалища в Бургас, Варна, Добрич, Карнобат, Провадия, Русе, Сунгурларе, както и изявени изпълнители на народна музика.


Над 500 индивидуални и групови участници бележат рекорд на тозгодишното издание на фолклорния конкурс, които ще представят своя талант пред созополска публика. Своето представяне в категориите Народно пеене и Танци участниците ще започнат от 10.00 ч. на 17 ноември и от 9.00 ч на 18 ноември.

Гала концертът и награждаването на участниците ще бъде от 18.00 часа в неделя. Националният Фолкларен конкурс„ Созополска дъга” се провежда под патронажа на кмета на община Созопол Панайот Рейзи.