След „Златна роза” за най-добър сценарий , романтичният „Дъвка за балончета” ще бъде представен пред бургаска публика - този път в Туристически комплекс “Акве Калиде”. Съвременният български филм ще бъде прожектиран на 26 август, от 21:30 часа. Входът е свободен.

Пълнометражният филм проследява историята на Калин и Биляна, които се срещат като хлапета през 80-те години. Обстоятелствата ги разделят, за да ги съберат отново повече от две десетилетия по-късно. И тази случайна и символична среща всъщност е среща на окованото сърце, жадуващо за свобода и приключения, с волната душа, която цял живот търси единствено почва, където да пусне корени, макар това да я ужасява.

Редуващи се сцени на ретроспекции, изпъстрени с реалистична репрезентация на символите на онова време, и модерното ни съвремие рисуват образа на “децата на 80-те”, но по един по-различен, почти психологически начин. Лентата в действителност задава въпроси, които надскачат “българската действителност”.

В главните роли са любимите български актьори Иван Юруков, Теодора Духовникова, Малин Кръстев, Валентин Ганев, а режисьор е Станислав Тодоров - Роги.