„Ако ти загубиш мотивация, вярата в себе си, избираш по-лесния път. Важно е да вярваме в себе си и да се борим за това, което искаме да изградим. И да го изживеем“- Това разкрива в дебютната си книга „Предприемачът“ – Пламен Попов, която снощи бе представена премиерно в родния му град - Бургас.

Пред препълнената с публика зала 208 на Бургаския свободен университет, авторът представи формулата за изграждане на просрепиращ бизнес и успешен живот- постоянство, упоритост, отдаденост и дисциплина.

Всъщност, в книгата Пламен споделя своя личен над 15 годишен опит в бизнеса и житейските ситуации, в които е попадал.

„Искам посланието на книгата: Вярвай в себе си и действай“ да достигне до повече хора. Защото липсата на мотивация се отразява най-вече върху младите хора, които искат да избягат, вместо да останат тук“, казва Пламен Попов.

И пред присъстващите подчерта: Временните провали, грешките, които правим, не са крайна спирка. Трябва да продължаваш докато успееш“. Предприемачът вярва, че именно допуснатите грешки, преподават най- ценните уроци .

„Предприемачът“ е първата му книга. За написването й са му били необходими четири месеца. Показателен за интересът към творбата е фактът, че че месеци преди да я завърши, продал 200 книги. „На зелено“, казва авторът. „Имах ангажимент, нямах друга възможност“, споделя той.

„Това е доказателството, че усърдният труд се отплаща. Фразата: „Нямам време“ е чиста глупост и лъжа. Когато отделният човек и екипът му работят усърдно, те ще постигнат всичко“, заявява Пламен Попов.