Над 2 000 бургазлии, пътуващи на 23 април т.г. в автобусите по линии Б1, Б2, 11 и 12, ще получат от доброволци брошура с текстове от романа "Аз още броя дните", с автор Георги Бърдаров. По този начин Бургас ще отбележи Световния ден на книгата и авторското право.

Идеята в един ден един град да чете една книга датира от 1998 година. За първи път тя се реализира в Сиатъл, САЩ. Моделът "One city, one Book" е познат още в Германия, Англия и Ирландия.

През 2013 година народно читалище "Изгрев 1909" - Бургас за първи път приложи тази добра практика и представи младия писател Явор Веселинов, последван от носителката на престижни български награди за литература Керана Ангелова, Радослав Гизгинджиев с трилогията РАЙ, бургаския фантаст Янчо Чолаков и автора на "Ритуалът" Радко Пенев.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас, "Бургасбус" ЕООД и книжарница "Ciela Books".

Честването на Световният ден на книгата продължава в зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино", където от 18.30 часа авторът Георги Бърдаров ще бъде представен от своя колега Радко Пенев. Романът "Аз още броя дните", е победител в конкурса "Ръкописът" на БНТ 1, в рамките на шестото издание на инициативата "Четем заедно една книга".