„В Бургас съм изживял някои от най-щастливите си моменти. Тук съм получил първата си голяма награда - заедно с Маги Хранова на Есенния фестивал за трудовите хора и морето. После ядохме и пихме три дни, а жена ми, Бог да я прости, ме пита: Хайде, какво става? Няма ли да си идваш? Такова празненство правиш, че все едно си получил Оскар"- Този спомен разказа на среща с няколко поколение почитатели в Бургас проф. Стефан Данаилов. Той пристигна за представянето на автобиографичната си книга "Романът на моя живот" .

Именно тук проф. Данаилов разбрал, че е станал известен. Това се случило в средата на 60-те, когато тръгнал из града да си купува джапанки. По това време вече вървял 6-ия епизод на "На всеки километър" и в магазин за обувки го разпознали като Сергей. Въпреки дефицита по онова време, бързо се сдобил с джапанки, а отвън през магазина го чакала тълпа от почитатели.

„Няма какво да крия, приятно е да знаеш, че хората те харесват. Това означава, че трудът ми не е бил напразен и че съм имал един достоен живот“, сподели Ламбо.

Тръгвам си като Мими Балканска!”, каза шеговито Ламбо. Сравнението с голямата оперетна актриса от миналия век, големият актьор направи при спомена за пътуване към София с влака от Сливен. Там били на участие с Константин Коцев и други актьори. На слизане на жп гарата, изморени и с махмурлук, но с купища букети в ръка били "красива гледка", а Коцев възкликнал : "Като Мими Балканска сме с тези цветя".