19-годишният талантлив художник Вълчо Вълчев откри своята втора самостоятелна изложба в галерия „Георги Баев“ в Бургас и предизвика сериозен интерес от страна на ценителите на изкуството. „Преди всичко един художник трябва да бъде човек. Вълчо е преди всичко човек. Само мога да се гордея с него. Картините му са илюстративни, като сънища са, с типично тийнейджърски привкус. Тези неща той е ги развива във времето. Ще стават по-знакови. За първи път виждам толкова хора на изложбата на млад художник“, каза за него учителят му Атанас Стоянов.

Младият художник е възпитаник на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където е завършил средното си образования миналата година. Сега се готви да кандидатства в Художествената академия.

„Работя, тренирам и рисувам. Вдъхновява ме всичко.“, каза момчето.

Неговите учители и близки го определят като бяла лястовица. „Това е така, защото са много малко са децата в днешно време, които залагат само на чистото изкуство. Той живее рисувайки, не го блазни нещо прагматично, от кое ще печели. Той просто има нужда да рисува. Вярвам в развитието му като художник.“, казаха те.

Десетки близки, познати и приятели на Вълчо Вълчев дойдоха на откриването на изложбата, в която са включени 30 картини, които той е творил през последните месеци. Сред хората бяха и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и гласът на областната дирекция на МВР Цветелина Рандева. Те подкрепиха таланта на Вълчо Вълчев, тъй като той е син на починал полицейски служител и част от кампанията на полицията, с която подпомага децата на починали полицаи.