Регионална библиотека "Пейо Яворов" брандира автобус с ликовете на български класици. От двете страни на возилото са Пейо Яворов, Иван Вазов и Алеко Константинов, а на гърба - Петя Дубарова и Христо Фотев. Под тях се чете и слоугъна - "Пътувай, чети, обичай... Бургас!".

Брандираният автобус ще пътува по линия 9 на градския транспорт в Бургас. Това е един от най-дългите маршрути, който свързва комплекс "Меден рудник" с комплекс "П.Р.Славейков".

Инициативата на бургаската библиотека е по повод 130 години от създаването й. Това е първото събития, с което ще бъде отбелязана годишнината. За първи път културен институт у нас брандира превозно средство.

"С брандирането на автобуса още веднъж искаме да покажем, че сме иновативни и различни. Надявам се, че така ще провокираме бургазлии да четат повече. А това има и възпитателна цел. Децата, които ще пътуват с автобуса ще питат родителите кои са тези хора, чиито образи са от двете страни. И така ще научат още нещо", сподели Мария Бенчева - директор на Регионална библиотека "Пейо Яворов" - Бургас.