За шеста поредна година Мария Мутафчиева, Гимназията с преподаване на английски език "Гео Милев" и издателска къща "Знаци" канят гимназистите от цяла България да участват в Националния поетичен конкурс "Непознати улици".

Здравейте!

Ето, че дойде време за Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Началото му бе през 2012-та, когато излезе малката, красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“. В нея са поместени моите собствени ученически стихове. Скоро след това се появи идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна с това име. До мен в тази идея стоят: Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист и издател.

Ние вярваме в таланта на младите хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Любопитно ни е какво мислят, какво ги вълнува, как се изразяват? Тръгнали ли са вече по „непознатите улици“ на творчеството?

Споделете мислите си с нас! Изпратете свои стихове на свободна тематика за Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас:

Аз, Мария Мутафчиева, издателска къща „Знаци“ и Профилирана гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас, ви каним да изпратите в периода 1-31 октомври по три свои стихотворения, от които посочвате едно, което смятате, че ви представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите три в категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“. Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса можете да намерите на сайта на гимназията: http://gpaeburgas.org/MARY/

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат грамоти и награди от ПГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“, музика и книги от мен. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала през ноември.

Успех!

Мери