Наесен в Бургас стартира подготовката за заснемането на първия игрален филм за слънчевото момиче на българската поезия - Петя Дубарова. Проектът "Петя на моята Петя" още преди година спечели доверието на сем. Дубарови, а буквално преди дни получи и подкрепата на Националния филмов център, класирайки се на първо място в категорията нискобюджетни филми.

Заглавието е по едноименния разказ на поетесата, разказващ за двете същности на едно и също момиче. Без да е документален и биографичен, филмът гради устойчиви връзки с личността на Петя Дубарова през живота на съвременно младо момиче, което иска да направи живота в училище по-смислен и истински.

Автори на сценария са две заклети почитателки на Петя Дубарова - Нели Димитрова ("Love.net", "Домашен арест", "Връзки", "Възвишение") и Валентина Ангелова ("Под прикритие", "Домашен арест").

Режисьор на филма ще бъде Александър Косев ("Столичани в повече", "Домашен арест", "Кантора Митрани", "Дървото на живота", "Връзки", "Откраднат живот"). Продуцент е бургазлията Николай Урумов ("Домашен арест", "Кантора Митрани", "България търси талант", "Вила роза" и българо- руската продукция "Лабиринты любви"). Самият той, също като Петя, е възпитаник на Английската гимназия в Бургас.

Община Бургас ще предостави своето изключително съдействие по време реализацията на лентата.

Засега остава в тайна кой ще изиграе ролята на седемнайсетгодишната Петя.