От 24.07 до 29.07 за четвърта поредна година в Ахтопол ще се проведе фестивалът „Морски Изгреви“ , който обединява изкуствата, духовността, здравето и красотата.

Всяка сутрин, в южната част на плажа, гостите на фестивалa ще могат да се включат в йога практика, водена от Ива Благоева, която е сертифициран преподавател от Световната федерация по йога. През деня в галерия „Алтер Его“ ще се провеждат семинари на различни тематики в сферата на духовността, здравето и красотата.

Всяка вечер от 19:30 до 22:30 на сцена пред кметството музикални и танцувални представления ще въвлекат гостите на китния Ахтопол във вихрушка от емоции, а титулувани български лектори като: доц. д-р Веселина Вачкова, Марияна Анастасова, д-р Румен Стоилов ще пленят и случайните минувачи в духа на фестивала.

В последния ден от фестивала желаещите ще могат да вземат участие в преход до легендарното тракийско светилище „Индипасха“ и да научат интересни факти и митове от водещите - Христо Буковски и д-р Румен Стоилов. Местата са ограничени, а информация за записването е оповестена на фейсбук страницата и сайта на фестивала.

Финалната вечер ще предложи гала концерт, на който всички изпълнители ще вземат участие и гостите на града ще могат да се насладят на уникална компилация и многообразие от музикални изпълнения и танци.

„Фестивалът цели Ахтопол да стане притегателно място за хората с интерес към природосъобразния начин на живот, за търсещите спокойствие, чистота и запазена природа. Призовава към опазване на еко-системата на региона около този единствен град по Черноморието, влизащ в границите на парк Странджа.“ споделя Бисерка Райкова – главен организатор и водещ.