Само два месеца след премиерата балетът "Спящата красавица" на Чайковски влиза в програмата на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". В главните роли отново влизат премиер-солистите на Софийската опера и балет Веса Тонова като принцеса Аврора и Емил Йорданов като принц Дезире.

Примабалерината на бургаската опера Галина Калчева ще се превъплъти в образа на феята Люляк. Хореографията е на проф. Хикмет Мехмедов. Декорите, които привлякоха вниманието на публиката още на премиерата, са дело на сценографа Иван Токаджиев - художникът, чийто стил често е определян като близък до този на Салвадор Дали.

Костюмите са друг уникален елемент от постановката. Те са дело на Цветанка Петкова - Стойнова и са облепени изцяло на ръка с няколко хиляди камъни "Сваровски". В действието част от балерините сменят по няколко тоалета, затова бройката на костюмите нараства до осемдесет.

"Спящата красавица" е най-дългият балет на Чайковски - продължителността му в оригинал е около четири часа. Почти винаги той е представян в съкратен вариант. В интерпретацията на проф. Мехмедов е запазен финалният кадрил, в който танцуват героите от приказките на Перо - Котаракът в чизми, Палечко, Червената шапчица и други.