Смях до сълзи: „Лалугер” идва в Бургас

img

Моноспектакълът "Лалугер", определян от критиката като е една от легендите на българския театър в последното десетилетие, идва в Бургас.

Моноспектакълът "Лалугер", определян от критиката като е една от легендите на българския театър в последното десетилетие, идва в Бургас. Той ще бъде поставен тази неделя от 18.00 часа в християнска църква "Благовестие" в Бургас.
Пиесата по текст на Александър Урумов е играна над 170 пъти в страната и чужбина, номинирана за Аскеер през 2011. Спектакълът ще ви разсмее и разплаче в рамките на час. Героят Дянко Лалугера, пристигнал в София, чака на гарата брат си ("големият човек от министерството"), а през това време ще ви разкаже истината за лалугера... и за вас самите.
Моноспектакълът има номинация "Нова българска драма"  за драматургия. Печели наградата "Комедиен хит на сезона" в Чудомировите празници в тежка конкуренция с Камен Донев и Асен Блатечки. Носител е на награда "Най-добро представление" на Друмевите празници в Шумен, както и наградата "Най-добър актьор" на конкурс за моноспектакли, като побеждава Кралския Шекспиров театър с актьора Питър Тейт /Битоля, Македония/.
Избран е от Министерството на културата да представлява България на българо-руските дни на културата в Москва през 2012 г.
Игран е в Берлин, Москва, Виена, Скопие, Карлсруе, Мюнхен, Люксембург, Сидни и др.
Цената на билетите е символична - 5 лв.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря