Паметник на Гого от "Тоника" е издигнат на гроба на покойния певец. Три години след смъртта на изпълнителя композиторът Стефан Диомов и още близки приятели на Гого Найденов са му направили паметник в бургаския гробищен парк, пише "България днес" .

"Бяхме намислили още преди години да го издигнем в негова чест. С удоволствие участвах, защото Гого заслужава. Той имаше много приятели, които никога няма да го забравят!" - сподели Стефан Диомов на годишнината от смъртта на Найденов.
След кончината на покойния изпълнител между съпругата му Ева и композитора се водеше люта битка. Диомов бе забранил на изпълнителите от разпадналата се "Тоника" да пеят неговите песни, а с Ева Найденова си разменяха жлъчни реплики в медиите. Синът на Гого и Ева дори стигна дотам да обвини Диомов, че има вина за смъртта на Гого.

Три години след смъртта на певеца скандалите и обидите са вече в миналото и отдавна забравени. Ева направи първата крачка към сдобряването, обявявайки в телевизионен ефир, че съжалява за държанието си към Диомов. Малко след това двамата се срещнаха на гроба на Гого, заровиха томахавката завинаги и вече са в нормални взаимоотношения.
"Всичко е забравено, скандалът беше безсмислен. Получих обаждане от Ева за Коледа, за именния ми ден, за новата година. Нещата се подредиха в правилната насока, за което съм много благодарен" - разкрива още композиторът.
Георги Найденов си отиде на 10 януари 2014 г. след дългогодишно и тежко боледуване. Поставената му първоначална диагноза беше синдром на ЛАС (летерална амиотрофична склероза).
Гого опита лечение в Европа и Китай, но без особен успех. Впоследствие се оказа, че диагнозата е лаймска болест и всъщност певецът е лекуван неправилно. Затова се наложи по-късно Гого да чисти организма си от тежки метали, които натрупал от продължителното пиене на лекарства. Предположенията бяха, че Гого е прихванал лаймската болест по време на турне във Виетнам преди 30 г.
След смъртта на съпруга си Ева продължи да работи. Заедно с Виолета и Красимир Гюлмезови създадоха групата "Тоника Домини", а в памет на Гого направиха песента "Вместо сбогом". Тримата все още работят заедно и имат участия из страната.
Талантът на звездния си дядо е наследила единствената му внучка Ева. Това разкри преди време синът на певеца Димитър Найденов.
"Пее и има данни, но е доста срамежлива. Вкъщи от време на време си пеем двамата, но пред хора се притеснява. Опитвам се да я накарам да го прави по-често, но в момента се е насочила главно към по-различен вид изкуство, а именно танците" - разказа Димитър, който също навремето е имал мераци за голямата сцена, които обаче татко му бързо е секнал.

Синът му Димитър:

Усетих кога татко си отива

Ден преди смъртта на Гого синът му Димитър е бил с него. Той е посетил родителите си в дома им, където до последно Ева се грижише за съпруга си.
"Бях при него вечерта, преди да почине. Нищо не си казахме. Преди да си тръгна, само се погледнахме и аз разбрах какво следва. Помислих си да се върна и да му кажа нещо, но не го направих, а продължих напред. Същата нощ най-лошото се случи" - спомня си в свое интервю синът на Гого три години след смъртта на родителя си.