Лили Иванова ще извие глас на централния плаж в Бургас на 6 август. Очаква се концерта да бъде посетено от рекордните 30 000 души, като за мегасъбитието вече тече ударна подготовка и билетите се продават като топъл хляб, напук на сравнително високата им цена.
Рекордно скъпите маси за 10 човека, струващи цели 1000 лева, вече са разпродадени и са останали билети единствено от 50 и 25 лева, показва проверка на „Уикенд”. Според пресметливи хора от жанра за изявата си легендарната блондинка ще лапне 100 000 лева суха пара!
Лили не спира да покорява върхове в достолепна възраст и поредният такъв ще е плануваният й концерт на централният плаж на Бургас. Крайбрежната ивица ще стане арена на мегаспектакъл на естрадната динозавърка. Сцената ще бъде изградена на самия плаж до морето и напълно в противовес с досегашните изяви на Лиленце-пиленце, то тя ще започне програмата си чак в 22 часа! Организаторите са се погрижили концертът да е същински спектакъл, продължаващ часове, като се обещават впечатляващи светлинни и пиротехнически ефекти. Романтичната атмосфера на морския бряг ще е изпълнена с най-големите хитове на звездата на родната музика, като се очаква тя е да с микрофон в ръка два часа и половина.
Организатор на събитието е бизнесменът Димитър Тодоранов. За концерта на Лили ще се използва същата сцена, на която преди година излезе Роби Уилямс пред 35 000 души в рамките на фестивала „Spirit of Burgas”. Билетите за концерта й обаче са като за изява на американска знаменитост. Правостоящите билети на плажа са по 25 лева, има седящи по 50 лева и последната категория е маса за 10 човека, която се търгува срещу 1000 лева или по стотак на човек. Отделни места от масата обаче не се продават и тя може да бъде наета само срещу хилядарка.
В гилдията са възхитени от работоспособността на Лили и поеманите от нея ангажименти напук на възрастта й. Изявата на Иванова ще е прецедент в историята ни естрадно величие да пее на плаж пред многохилядна публика и то с толкова висока цена за вход на събитието.