Седмото издание на фестивала "Sun Tribe Open Air" предстои на 29 и 30 юли в парк "Росенец" край Бургас. Програмата ще представи в два дни диджеи и изпълнители в различни стилове. Купонът започва с руско-българската банда "Алкохол Джазззз Оркестър", чийто неподправен стил с балкaнски привкус е комбинация от китара, бас, барабани, акордеон и закачливи текстове. Хедлайнери на първата нощ са специалните гости от Ниш, Сърбия - Stereo Banana. Те определят своя стил като Kungfusion - смесица от реге, хип-хоп, дръм енд бейс и дъбстеп.

Втората фестивална вечер - 30 юли, по традиция е посветена на качествената транс музика. В програмата са включени сетове на ветераните в това направление SHROOMS, PACIFIC и TRIPITALE, през по-младите MARSHMELLOW, MUHOMOR, TRAYAN REO GALACTIC и PSIONIC, та чак до наскоро излюпилите се DNAproces и SLIMEC PSY POWER.

Sun Tribe Open Air се провежда под открито небе на поляната до хижа "Странджа", парк Росенец, на 15 километра южно от Бургас. Дотам може да се стигне както с автобус номер 5, така и с линиите, обслужващите Южното Черноморие. Мястото е избрано, съобразно една от основните цели на проекта, а именно свободният достъп. Фестивалът е с вход свободен.