Тази вечер откриват деветото издание на най-впечатляващия бургаски Фестивал на пясъчните скулптури. Батман, Тарзан, костенурките нинджа, пингвините от Мадагаскар, Рапунцел, Мечо Пух, Малкият принц, герои от филмите “Междузвездни войни”, “Зоотрополис”, “Хотел Трансилвания”, “Ледена епоха”, “Замръзналото кралство” и др. очакват своите първи от 18 часа. Темата тази година е “Кино герои”. 20 творци от 9 държави изваяха от пясък някои от най-популярните и любими персонажи от големия екран. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се потопят в уникалната му атмосфера безплатно, в рамките на откриването, което ще започне в 18 часа. За доброто настроение на публиката ще се погрижат момчетата от група “Уикеда”. Организаторите на Фестивала канят всички желаещи да се включат в “премиерата” като се облекат в костюм на свой любим филмов герой.

За осемте си издания Фестивалът на пясъчните скулптури се превърна в една от визитните картички на Бургас. С всяка изминала година посещаемостта му нараства. Досега е бил разгледан от над 600 хиляди души.

Цените на входните такси тази година са следните: 1,50 лв. за учащи и пенсионери, 2,50 лв. за групово посещение и 3,50 лв. за възрастни. Деца до 7 години и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен. Желаещите да посетят фестивала ще могат да закупят билети от мрежата на EVENTIM, както и от касата на място.

Фестивалът ще е отворен за посещение от началото на месец юли до края на месец септември, всеки ден, с работно време от 09:00 до 22:00 часа.