Млади, красиви и безкрайно талантливи! Те са новата вълна български музиканти! Те са Вокален ансамбъл Фортисимо към Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” с ръководител Милена Добрева.

Тази вечер е финалът на музикалния формат „Игра на хорове”, реализиран от „Шоуто на Слави. Вокален ансамбъл „Фортисимо” и останалите четири формации влизат в решаваща музикална битка, която ще започне в 20 часа в ефира на БТВ.

Журито постави две задачи на хоровете, които те ще трябва да изпълнят на финала. Първата задача е "Песни на Емил Димитров", а бургаските деца ще се представят с песента "Моя страна, моя България”. Втората задача е ансамблите да подготвят песен по свой избор.

Решаваща роля за избора на победител в "Игра на хорове" ще имат и зрителите. По време на финалния кръг всички пред екраните ще могат да гласуват за любимия си хор в сайта на "Шоуто на Слави", така че Фортисимо ще има нужда от подкрепата на бургазлии и подкрепата на тези, които през последните 3 месеца оцениха стила и класата им.

До момента хоровете изпълниха 9 задачи: „Любими български песни“, „Песни на Адел“, „Балкански песни“, „Български песни от Македония“, „Руски песни по случай победата над хитлерофашизма – 9 май“, „Хеви метъл“, „Филмова музика“, „Песни на Ку-ку бенд“ и „Песни на ABBA“.

Водач във временното класиране е Вокален ансамбъл „Фортисимо“ с оценка 5,78. След тях се подреждат Хор към НУФИ "Филип Кутев" – 5.74, Смесен хор "Звъника" – 5.63, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" – 5.48, Мъжки хор „Свети Иван Рилски“ – 5.41.

За кратко време Вокален ансамбъл Фортисимо, наистина се превърна в събитие в музикалния живот в България. Нека подкрепим бургаските таланти, като гласуваме за тях по време на финала на Игра на хорове от 20 часа тази вечер.