Фестивал „Бургас – вълнуващ и артистичен“ – най-новото културно събитие в града, предизвиква бургазлии и гостите на града да се потопят в магията на огъня.

Три състава ще представят своето изкуство в дните 23, 24 и 25 юни пред ОЗК „Парк Арена“ в комплекс „Славейков“ , зала „Арена“ – комплекс „Изгрев“, и в двора на основно училище „Елин Пелин“ – комплекс „Меден рудник“.

Жителите на бургаските квартали ще се докоснат до невероятното огнено изкуство на „Театър на огъня и сенките“, „Жар театър“ и „Палячи“, които през деня ще организират работилници за всички, желаещи да се запознаят отблизо как се укротява огънят.

Творческите работилници ще се проведат в дните на представленията, от 11:00 часа на открита сцена „Охлюва“ и ще ангажират заинтересованата публика в различни дейности: карнавална лаборатория, ходене на кокили, баланс на чинии, жонглиране, въртене на пой, тояги и знамена.

Фестивалът има за цел да осигури достъп до култура и изкуство за жителите на града извън централна градска част и да се утвърди в следващите години, като се превърне в традиционен.

Събитието се организира по проект „Бургас – вълнуващ и артистичен“, финансиран по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство с договор BGCULTURE-2.002-0019-M003, който цели да подобри достъпа за деца и младежи от етнически и културни малцинства, лица с нисък социално-икономически профил и лица в неравностойно положение до културно съдържание в община Бургас.

Фестивал „Бургас – вълнуващ и артистичен“ Ви очаква!