Спряха делото срещу Ветко Арабаджиев, пускат Маринела от ареста

img

Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно, разпореди състав на специализирания съд, съобщава „24 часа“. Тя отива под „домашен арест“, реши съдът.

Магистратите спират делото срещу съпруга й Ветко Арабаджиев. Доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в организирана група за измами и пране на пари върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения.

Причината делото срещу Ветко Арабаджиев да бъде спряно е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест на Арабаджиев, издадена на 24 април т.г. По неофициална информация по това дело вече имало произнасяне на първоинстанционния съд в Мадрид, но се очаква по него да се произнесе още една инстанция.

Съдът отказа да измени паричните гаранции на Арабаджиев-син и други подсъдими по делото. Мярката за неотклонение на Ветко Арабаджиев „задържане под стража“ също е изменена в „домашен арест“, но засега той няма да бъде освободен незабавно. Решението подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас