Съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на Марин Димитров. Причината е, че има достатъчно доказателства за съпричастност към дейността на организирана престъпна група с цел контрабанда. Обвинението счита, че има риск той да извърши ново престъпление, а медицинската експертиза показва, че може да остане в ареста.

Съдията по делото заяви в началото на заседанието, че има изрично желание от страна на обвиняемия да не бъде сниман в съдебната зала. Защитник на Димитров е адвокат Любомир Таков. Прокурорът поиска най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Според прокуратурата Марин и Стефан Димитров са били ангажирани заедно с Паскал да свързват чуждестранни лица с необходимите хора за осъществяването на контрабанда. Отговаряли са и а връзките с длъжностни лица за покровителство на схемата. Освен това са помагали на Николов и да създаде контрабанден канал за цигари, като целта е била да не се плащат акцизи и данъци.

По-рано в Софийския градски съд бе внесено искане за задържане на Марин Димитров. Той е обвиняем заедно със сина си Стефан Димитров и бившия директор на агенция "Митници" Петя Банкова за участие в организирана престъпна група. Защитата му смята, че прокуратурата няма достатъчно доказателства, за да докаже, че Марин Димитров има участие в схемата за контрабанда.

При първоначалното задържане Димитров беше приет в болница по спешност, но експертиза е установила, че той може да остане в ареста. Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова са окончателно в ареста. Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев обаче е на свобода срещу 20 000 лева.

Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов-Паскал са обвинени като участници в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Известният в района на Хасково Паскал, за когото се твърди, че се занимава с контрабанда, е в неизвестност и се издирва. Марин Димитров е бивш директор на Агенцията по рибарство. Адвокатът му твърди, че според показанията му, той не се познава с Петя Банкова.