ветовният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар получи условна присъда за 7 месеца с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 450 лева. Това е решението на Районния съд в Поморие след сключването на споразумение с прокуратурата, предаде dsport.bg.

Насар бе осъден, тъй като на 27 юли 2021 година той не се подчинява на полицейски патрул, който се опитва да го спре, след което щангистът е бил преследван от служителите на реда в продължение на 20 километра. В крайна сметка Насар бе спрян край приморското село Каменар, съобщи bTV.

Тестът за наркотици показва употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказва, че 18-годишният спортист е шофирал, без да бъде правоспособен.

След сключване на споразумение с прокуратурата присъдата на Насар става условна. Мотивите са, че случаят е инцидентен – щангистът е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад (18 години), без криминално минало и е сред българските надежди за медал на олимпийските игри.