31-годишният Кристиян Колев от София, който беше задържан от полицията в началото на декември т.г. преоблечен като фелдшиер в линейка с 14 мигранти в Средецко, ще поиска да бъде пуснат под домашен арест. Това съобщи адвокатът му Красимир Кацарски.

Колев в момента се намира в затвора, след като съдът в Средец му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а той-не е обжалвал пред втора инстанция. Сега, според защитата, разследването срещу него вече е на финал и са отпаднали основанията да се счита, че ще се укрие или ще извърши ново престъпление.

Защитата обърна внимание и на въпроса за продължителната процедура за изготвяне на резултатите от кръвните проби, която да покаже употребил ли е действително трафиканта наркотици. Тя се бави вече почти месец. За проблем с кръвните проби, най-близката лаборатория за които до Бургас е във Варна, по-рано сигнализираха и от синдикатите в МВР.

Очаква се и заключението от техническата експертиза на мобилния телефон на обвиняемия, за да се установи кой и откъде са изпращани локациите за пристигането на поредната група мигранти в България.

Адвокат Кацарски съобщи, че ще внесе искането за изменение на мярката за неотклонение в първите дни на 2023 г.