23-годишният Антон Михов, който на 9 май м.г. , след злоупотреба с кокаин, предизвика с Мерцедеса си- G –класа зрелищно автомеле на ул. „Митрополит Симеон“ в суперцентъра на Бургас и помля шест коли, се размина с условна присъда от три месеца лишаване от свобода и глоба от… скромните 150 лева. До този развой на случая, предизвикал иначе широк обществен отзвук, се стигна след подписано споразумение между подсъдимия и прокурор Димо Маджаров от Бургаската районна прокуратура, което пък е одобрено от съда.

В публикуваното решение на официалната страница на институцията, става ясно, че според прокуратурата извършеното престъпление, е проява на… небрежност. А на подсъдимия дори не е отнета шофьорската книжка. Този парадокс пък е допуснат , тъй като по време на „инцидента“ Антон е карал без книжка, която му била отнета няколко месеца по-рано заради нарушения.

Припомняме, че след автомелето Антон е отказал да даде кръв за анализ, но е бил задължен със съдебно решение. Експертизата, извършена в Специализираната химикотоксикологична лаборатория към ВМА –София, дала удивителни резултати- в деня на тежката катастрофа, Михов е шофирал под въздействието на - кокаин и метаболити / бензоилекгонин, етилекгонин/.