34-годищният Иван Петров, който на 16 ноември 2019 г. застреля съучастник в грабежи с автомат „Калашников“, бе осъден на 18 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата произнесе състав на Окръжния съд в Бургас. Подсъдимият бе признат за виновен по два текста от НК-за убийство и за незаконно притежание на оръжие. Магистратите постановиха Петров да плати общо 400 000 лева кръвнина на близките на жертвата- Петър Валериев /на 33 г. от кв. „Рудник“/.

Припомняме, че трупът на жертвата бе открит в канавката между СОМАТ и ТЕЦ-а в Бургас на 17 ноември 2019 г. Безжизненото тяло – с огнестрелна рана в гърдите, намерило семейство от кв. „Долно Езерово“. Трупът надушило кучето им, а ден по-късно съпрузите съобщили в МВР за находката. При огледа на мястото, криминалистите открили оръжието на около 350 метра от мястото на престъплението.

Според разследващите, мотивът за убийството е неизяснени финансови отношения между нападател и жертва, за които имало данни че стоят зад няколко обира- през 2015 година на банков клон в Айтос и през 2016 година – на банка в The mall София.

В хода на съдебното заседание подсъдимият отказа да даде обяснения.