36-годишната дизайнерка Мая Великова бе коронясана, като най-красивата омъжена жена в Бургас. Мая, която е майка на две деца, спечели конкурса в съревнование с още 10 дами. Короната й бе връчена лично от Мисис България 2015 Стойка Николова. Сред участничките бяха старшата сестра на Първо хирургично отделение в МБАЛ-Бургас Илияна Попова, която стана лице на публиката, както и шефката на отдела за физико-химични изследвания в РЗИ-Бургас Валя Жекова. Последната грабна специалната награда „Мис Юнивърсъл“ и заслужи правото да представя страната ни на международния конкурс в Тенерифе през юли.

„Искам да кажа на всички жени да бъдат смели и да вярват в себе си. Аз бях смела! Сигурно има много по-красиви жени в Бургас, но аз дойдох, опитах и спечелих”, каза новата Мисис Бургас. Нейни подгласнички станаха Калина Калчева от Поморие и Розалина Попова. Калина имаше изключително силна агитка в публиката, която я подкрепяше през цялото време.

Заради благотворителната кауза тази година, спонсор на конкурса бе медико-диагностична лаборатория „ЛИНА”, която преведе пари по сметката на малката Ани. Момиченцето страда от тежко заболяване и има нужда от спешна операция, за да бъде спасено зрението й. Лабораторията участва и в благотворителната томбола в помощ на детето, като дари шест ваучера за изследвания. Представител на „ЛИНА” на официалната вечер бе собственичката Татяна Костадинова.

Красивите дами дефилираха в няколко тура пред журито, в което участваха организаторката и лицензиантката на конкурсите за омъжени дами Меги Савова, организаторката за Бургас Ваня Кирова, един от най-сексапилните бургаски журналисти Красимир Калудов, собственичката на сайта E-Burgas Илиана Тодинова. Лицето на публиката Илияна Попова бе избрана именно след гласуване в онлайн медията.

Като водещи на вечерта блеснаха „Мисис България 2007” Мариана Маринова и „Мисис Планет 2015” Детелина Бакалова.

Мисис Бургас 2016 ще остане в паметта на публиката с това, че събра на едно място наистина красиви жени, които освен с величествена осанка могат да се гордеят със семейства и кариери. Някои от тях бяха малко над 27-годишни, а други въпреки че имаха дъщери на тази възраст, също се представиха със стил и класа.

Сред публиката бе и Михаил Попов от фондация „Безопасни улици от Валя”, който е съпруг на Илияна Попова. Да я подкрепи бе дошла и сестра й - Мария Димитрова.

В тура, в който близки на участничките трябваше да ги опишат с няколко думи, Михаил заслужи овации.

„Жена ми е е ангел, който носи щастие, здраве и живот. И не само аз мисля така, но и нейните пациенти”, каза той, получавайки въздушна целувка за милите думи. Илияна Попова ръководи и единственият в Бургас Център за труднозарастващи рани и има пациенти от цялата страна.

Всички призьорки получиха подаръци и ваучери за козметични процедури.

Снимки можете да видите ТУК.