189 поданици на кралство Нидерландия кацнаха на бургаското летище малко преди 11.00 часа днес и вдъхнаха надежда за родния туризъм. Това са първата група чуждестранни летовници, които ще почиват организирано по Черноморието. Те ще бъдат настанени в хотели в Созопол, Обзор и Несебър. Туристите останаха очаровани от посрещането - Наред с подаръците, които получи при слизането си от самолета, местни танцьори им демонстрираха красотата на българските хора.

На аерогарата ги посрещна министърът на туризма Николина Ангелкова, директорът на Летище - Бургас Георги Чипилски и кметът на общината Димитър Николов. Градоначалникът на Несебър Николай Димитров очакваше гостите пред портите на Стария град с питка и сол. Чуждестранните туристи бяха започнати подробно с правилата срещу разпространение на КОВИД-19, които се прилагат в България.

Компанията, която обслужва линията Холандия - България, предвижда да я изпълнява 4 пъти седмично. Туропераори обявиха днес, че към момента се отчита спад от поне 50% на организираните туристи.