Няма нито един зрелостник, който е засечен да опитва да изкара нечестно държавния си изпит по български и литература, провеждан днес. "Започнаха около 9,20 часа и до този момент – 11,55 часа, нямаме нито един сигнал за преписване. Всички, които днес са на изпит, знаят, че ще бъдат строго наблюдавани и от квесторите, и от видеонаблюдението. Освен това са и по-малко ученици в стаите.“, каза началникът на Регионално управление на образованието (РУО) в Бургас Виолета Илиева пред БургасИНФО.

Тя пожела успех на всички зрелостници.

Припомняме, че около 3100 младежи от област Бургас са се явили на матурата по български език и литература днес, след като завършиха след провеждано 2 месеца дистанционно обучение. Зрелостниците полагат изпита в 31 училища, като за реда следят 1000 квестори, по двама в стая.

Само един ученик, завършил минали години, е под карантина, която изтича утре и той не може да се яви днес, но може да направи това на 3-ти или 4-ти юни. Няма върнати ученици заради здравословното им състояние. Термометърът е отчел малко по-завишена температура при двама зрелостници, като те са допуснати да положат изпита, изолирани в отделна стая.