Да бъдеш наследник на традициите на 100-годишна медия е голяма отговорност и голяма чест. „Черноморски фар“ наистина е една от културните емблеми на града, защото са малко градовете, които могат да се похвалят, че имат 100-годишен вестник, който не е преставал да излиза цял век. Благодаря на читателите, заради които ни има. Това заяви главният редактор на бургаския вестник „Черноморски фар“ Силвия Шатърова по време на връчването на годишните награди на изявените културни дейци в Бургас. Както вече съобщихме, кметът Димитър Николов връчи наградата, която е за приноса на изданието за съхраняването на културната памет на града и отразяването на обществено-икономическия, и социалния живот на Бургас и региона през последния един век.

Вестникът, не само е оцелял един век, но е и преминал и просъществувал през много обществени и политически бури и кризи. Той е дал шанс на цяла армия от ентусиазирани репортери да проявят възможностите си като журналисти и да се утвърдят като такива. Голяма част от журналистите в Бургас днес, независимо в кои медии работят сега, са тръгнали именно от „Черноморски фар“, където са натрупали необходимия опит. От друга страна пък – поколения читатели са започвали своя ден, разгръщайки бургаския вестник.

„Вече е сформиран Организационен комитет по повод годишнината с председател проф.Севдалина Турманова-председател на Общински съвет Бургас. А самата кулминация на тържествата се очаква да бъде в началото на септември. До края на годината бургаска улица ще получи името на изданието, останало вярно на бургаските читатели в продължение на 100 години!“, обявиха от екипа на вестника.

Честит празник, колеги! Пазете традицията, въпреки надбягването с интернет пространството!