Бургазлийка предупреждава за три мургави крадли, които дебнат сами жени на площад „Тройката“ в центъра на Бургас, за да ги ограбят. След като е преживяла шока от случилото се със самата нея, тя благодари публично на момчето, което й се притекло на помощ.

„Ходят с една торбичка с някакви листенца и започват да те “орисват”. Аз бях седнала пред Съда точно и ме заобиколиха две, третата чакаше малко в страни. Държах си портомонето в ръцете. Казах им знам, че искат пари и им дадох стотинки, помолих ги да ме оставят, че нямам повече какво да дам. При което едната супер бързо ми извади 50 лв. от портомонето, това ми бяха и всичките парикато цяло... Аз я хванах за ръката,започнах да си ги дърпам, Едната се опитваше да ми изтръгне ръцете от другата, за да я пусна...“, разказва бургазлийката във фейсбук групата „Шофьори Бургас“.

За щастие в нейна защита се е намесил случайно преминаващ младеж. „Момчето мина точно в този момент, пита ме има ли проблем, сопна им се. Тя ми пусна парите и избягаха... Така,че вървят по групички с листенца, предимно обикаляха и оглеждаха сами момичета...Пазете се...“, предупреждава потърпевшата жена в „Шофьори Бургас“.