Кметът Димитър Николов: 24 май е свята дата за всеки българин! Бъдещето на Бургас са младите и образовани хора

img


Кметът Димитър Николов отправя поздрав към бургазлии и всички хора на просветата и културата по повод 24 май. В него се казва:
"Уважаеми учители, ученици, просветни и културни дейци, скъпи съграждани,
Поздравявам ви по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост!
24 май е датата, която по безспорен начин обединява всички наши сънародници, независимо дали живеят в България или далече зад граница.
Денят на българската писменост ни дава самочувствие, че сме народ, дал богато културно наследство на света. Писмеността и книжнината са ни съхранили като нация в трудни времена.
Делото на светите братя Кирил и Методи и на техните ученици е меч, който през вековете е разсичал робски окови и е проправял пътя на нашия народ към просвещението и духовното извисяване.
Именно затова трябва всички заедно с ентусиазма на нашите предци да пазим своя език, писменост и култура. Бъдещето на Бургас са младите и образовани хора. Затова ние ще продължаваме да правим инвестиции в образованието, за да създаваме най-добрата среда, в която нашите деца, учители и студенти да развиват своя талант и умения.
Тази година е по-особена и заради пандемията от COVID-19 няма да можем да отбележим този светъл празник с пъстро шествие. Това обаче няма да отнеме от неговия ореол, защото всеки българин почита 24 май дълбоко в сърцето си като нещо свято.
Благодаря на всички бургаски учители, ученици, писатели, художници, артисти, музиканти, читалищни, библиотечни и музейни дейци и журналисти за полаганите от тях всекидневни усилия. Продължавайте да давате все така своя принос Бургас да бъде културен и образователен център.
Честит празник!"

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав