Мис България 2018 Теодора Мудева тази година е абитурентка и завършва Английската езикова гимназия в Бургас, но и тя като всички зрелостници от випуск 2020 няма да празнува днес своя бал. „Въпреки положението, трябва да останем позитивни. Всички випуски досега са чакали този момент и са имали възможността да си го изживеят, за жалост ние нямаме. Единствено, което може да се направи е да използваме въображението си, сами да си сътворим нещо онлайн. Вече сме големи хора и трябва да приемем ситуацията“, каза тя в рубриката на Краси Боев „Нищо лично” по Нова тв.

Тя разказва от първо лице какво е усещането да не облечеш роклята, да не отидеш с кавалер в училище и да не преброиш от 1 до 12.

Теодора казва, че тя много пъти се е виждала в официална рокля. Тя била приготвила семпли тоалети. Но съзнава, че повечето нейни връстнички не са имали този шанс и от сърце им пожелава рано или късно да получат възможността да изживеят вълшебството на бала.

„Прекалено се наситихме на пошлост, на изкуственото, спряхме да ценим истинските неща, да обръщаме внимание на семейството. Надявам се всички да си направят изводи от настоящата ситуация и да се променят към по-добро. Не всичко са пари, не всичко са дрехи, най-важното е като се прибереш у дома да е топло.”, казва още Мис България 2018.

Тя иска да продължи образованието си и да следва „Международни отношения”. Що се отнася до кариерата й на модел, Теодора мечтае да участва в голям международен конкурс.