Красива игра на делфини зарадва пасажерите на общинския кораб „Анастасия“, докато са се връщали от едниствения обитаием остров в Черно море - Света Анастасия. Морските бозайници са предизвикали емоции, като съпровождали кораба в посока Бургас.

Остров Света Анастасия е едно от най-романтичните места по нашето Черноморие посрещна първите си гости на 8 май и оттогава общинското корабче изпълнява курсове всеки ден, но с редуциран брой пасажери. Не правим никакъв компромис със сигурността на хората, категоричен е капитанът Данаил Гюлеметов.

Стюарди на горната и долната палуба се грижат на няма струпване на пасажери. На плавателния съд, както и на острова със стикери са маркирани позволените места за сядане. Строга организация е създадена при покупката на билети, качването и слизането от корабчето. Корабчето и обектите на острова се дезинфекцират след всеки курс.

Жадните за морски и островни приключени могат да усетят вълнението от пътуването с кораб, да запалят свещичка в църквата "Успение Богородично", да си направят селфи към Бургас от терасата на кафенето, да хапнат чорба с 5 вида риби и подправки от острова под смокинята на ресторанта "100 години назад“.