22-годишният водач на джипа "Мерцедес", който помете 6 коли на ул. "Митрополит Симеон" в центъра на Бургас, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици. Задържан е за срок от 24 часа, съобщиха от полицията. Той е неправоспособен водач, с отнета книжка.
Припомняме, че тази сутрин, около 05.45 ч., джипът, с бургаска регистрация, управляван от 22- годишния бургазлия, завивайки от ул. „Константин Фотинов“ по ул. „Митрополит Симеон“, губи управление над автомобила, осурква първата от паркираните в отсечката коли, странично блъска втората, удря третата – „БМВ“ в средата на купето, а тя от своя страна, измествайки се причинява материални щети на още три автомобила.
След допускане на пътния инцидент водачът на джипа напуска местопроизшествието, но е задържан от полицейските служители на ул. „Райна княгиня“, разположена на пресечка от мястото на сблъсъка.
Направен е първоначален оглед на местопроизшествието. По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.