Кметът Димитър Николов: Бургазлии, бъдете горди, че нашият град е врата на Европа към света

img


Кметът Димитър Николов отправи поздрав към жителите на Бургас по повод 9 май - Ден на Европа. В него се казва:
"Уважаеми бургазлии, Поздравявам Ви с 9 май - Ден на Европа,
На тази дата през 1945 година се слага край на най-големия и кръвопролитен конфликт, който човешката история познава - Втората световна война.
На тази дата отбелязваме годишнината от историческата Декларация на френския външен министър Робер Шуман. В своя реч през 1950 г. в Париж той споделя идеята за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима.
Това полага основите на създаването на една организация, която обединява в едно семейство държавите от Стария континент - Европейския съюз.
Приемането на България в тази организация е реализираната мечта на поколения наши революционери, хора на науката и новатори, които работеха за това България да е равноправна на всички европейски държави и нашият народ да живее по демократичните закони.
Днес ние с гордост казваме, че сме част от Европейския съюз с богатото си културно-историческо наследство. Нашите учени, инженери, лекари и хора от различни професионални сфери дават своя принос за по-доброто бъдеще на човечеството.
Честит празник, скъпи съграждани, и бъдете горди, че нашият град е врата на Европа към света."

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?