На Велики четвъртък, както повелява традицията, в Морското училище в Бургас, боядисаха яйца за светлия християнско празник - Великден.

Но, както се казва „традиците не са това, което бяха“, различното този път е, че всичко се случи онлайн. Учители и ученици от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" направиха видео разговор в Microsoft Teams и боядисваха заедно яйца.

Възпитаниците на Морското училище показаха креативност и воъбражение. Впечатляваща аранжировка направи Лев Казанцев от 8б клас, който включи кошница с истински Великденски заек в презентацията си.

Учениците бяха направили и апликации с разноцветни яйца, както и специална Великденска украса. За доброто настроение се погрижи Александра Маджарова от 8б като изпълни песента „Айде, брала мома бело ми грозде“.

Това е част от дистанционното обучение, което бе въведено на 16 март с извънредните мерки във връзка с пандемията от коронавирус.

От 13 до 16 април, включително, всички ученици, вместо във ваканция, преминаха в облекчен режим на онлайн обучение и се занимават с образователно-забавни дейности.