Във връзка със установен положителен резултат за наличие на коронавирус на лекар от Отделение по хирургия на МБАЛ „Бургасмед“ до излизането на резултатите от взетите проби на всички контактни пациенти и персонала, е разпоредено със заповед на РЗИ-Бургас отделението да се постави под карантина, съобщиха от здравното заведение.

Контактните лица са установени и са тествани в Референтна лаборатория. Лекарят, установен с положителна проба за коронавирус е под домашна карантина.

Медицински комплекс „Бургасмед“ уверява всички пациенти, настанени за лечение на територията на лечебното заведение, че са взети всички мерки за сигурност и се спазват всички мерки и препоръки на Регионална здравна инспекция -Бургас, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за борба с коронавируса, осигуряващи тяхната безопасност.

Още от първите случаи на заразени с коронавирус в България на територията на комплекса са разпоредени специални мерки, гарантиращи безопасността, както на пациентопотока, така и на медицинския персонал.