Като структура на МВР ни е вмено да осигуряваме обществения ред. Призивът ми е да се приберем вкъщи! От този момент е разпоредено всеки полицейски патрул да се движи и да призовава всеки гражданин на Бургас и областта да се прибере вкъщи, ако няма конкретна необходимост – да посети болнично заведение, аптека, магазин за хранителни стоки. От този момент започваме да го контролираме това. Това заяви директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров след заседанието на Общинския щаб за борба с коронавируса.

„Регистрираме много завърнали се лица, които още явно не са запознати с мерките. Имаме случай в кварал „Победа“, разрешихме го. Няма да позволим да има безредици. Няма да позволим хора, които довчера са били някъде, да нарушават спокойствието на останалите граждани. Засилено е полицейското присъствие. Да се спазват препоръките! Разпоредил съм мерки в местата с ромско население. Резултатите е бъдат съобщени по-късно“, каза той.

ЗА снощната акция в „Победа“, за която БургасИНФО съобщи, той поясни, че е имало сбиване между два рода. „Това също е струпване на много хора, което е нарушение на заповедта. Имаме задържани и ще продължим най-вероятно със задържанията.“, каза той

Както вече съобщихме, кметът Димитър Николов обяви, че дрон ще мери температурата на ромите. Дронът е с термокамера, ще лети над гетата и ще регистрира лица с по висока температура. Софтуерът е разработен от българска фирма, маркира обекти с GPS координати и прави термоснимки и виеозаснемане.