Кметът Димитър Николов след първия случай на коронавирус в Бургаска област: Засилваме мерките. Няма място за паника. Изолирайте се!

img


Лекарите от бургаската болница спазват стриктно предварително определения от щаба алгоритъм за действие при такава ситуация. Засилваме мерките в Бургас и прилагаме тези, които всеки ден набелязваме! Това съобщи кметът Димитър Николов, след като тази сутрин стана ясно, че е факт първия потвърден случай на коронавирус в Бургаска област.

Жената е на 39 години, от Карнобат, настанена е в инфекциозно отделение на УМБАЛ Бургас. Била е в контакт с 26 човека, всички са от Карнобат, поставени са под задължителна карантина.

От вчера работи референтната лаборатория в Бургас, а преди това всички проби се изследваха в Стара Загора.

„Продължаваме с поставянето на диспенсъри с дезинфектанти на входовете на болници, медицински заведения и хранителни магазини.

Продължаваме с дезифекцията на улици.

С полицията прилагаме засилени мерки на местата с концентрирано ромско население, където живеят много хора на малка площ.

Съвместно с пожарната днес продължаваме с дезинфекцията с хлорен разтвор в “Меден рудник” , “Горно Езерово” и “Победа”. Имаме готовност да продължим в други квартали.

Ще ви уведомя за следващи мерки веднага след заседанието на общинския щаб.

Няма място за паника! В постоянна координация с всички институции сме.

Усещам подкрепа и разбиране от хората, за което сърдечно ви благодаря! Ще бъдете информирани за всичко!

Изолирайте се!“, призовава Николов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас