Бургазлии се включиха в акцията по признателност към медиците, които участват и ще продължат да са в огнището на разпространението и опита за ограничаване на коронавируса, който преобърна ежедневието на всички ни. Хората днес – неделя, масово останаха по домовете си. За 21 часа беше насрочено събитие във Фейсбук, с което хората да изразят чрез аплодисменти подкрепата си за хората, които на фронта ще се борят със заразата – лекарите. Това ще се случва всяка вечер в този час до 30-ти март. Макар че днес беше първата вечер, много хора и от Бургас проявиха съпричастност към идеята.

„Поклон, поклон пред всички вас, които в този тежък момент се грижите за нашето здраве! Благословени бъдете! В 21.00ч. цял ,,Славейков" изрази любовта си към вас!“, обяви известен бургаски учител.

Много аплодистменти са се чували и в ж.к „Изгрев“ и ж.к „Зорница“, жители на ж.к. „Лазур“ изразяват надежда, че през следващите дни хората ще са по-активни.

Това е и начин да покажем, че сме заедно, въпреки социаната изолация, която трябва да спазваме, за да опазим здравето на себе си и на околните хора.