Един от най-успешните женски футболни отбори в страната – този на ЖФК „Бургас”, показа колко е важно да се поддържа връзка както между треньорът и децата, така и с родителите. Отборът организира родителски турнир, на който възрастните можеха да застанат на местата на децата си и да преживеят техните емоции.

„Да подкрепяш детето си в спорта, е да му дадеш инструмент за справяне с недоверието, стреса, агресията, липсата на общуване, пренатоварването, ниската самооценка и редица характеристики на днешното време. Ние от ЖФК „Бургас" сме късметлии не само с децата си, но и с техните близки. На поредния родителски футболен турнир на 01.02.2020г. те показаха на децата си страхотна спортменска игра, уважение към противника, хъс за игра и победа, и разбира се любов към спорта! Ние от ЖФК"Бургас" съответно ги наградихме с грамота за "Успешен родител, подкрепящ детето си в спорта". Благодарим на всички, които участваха в спортния празник!”, заявяват от клуба.

Те искрено благодарят и на своя спонсор, който изключително много им помага. Това е предприятието Общински пазари – Бургас, което показа, че се грижи за младите футболни надежди.